Voorjaarsvakantie gratis workshops jongeren 14 – 27 jaar

Kickoff ArtAttack – Programma woensdag 23 februari – gratis toegang

We trappen af met gratis workshops, je kunt kiezen voor Streetdance, door Yentl Kollau van Noordstaat Groningen, Drummen met Sander de Groot van de band Vangrail, of doe de snelkookpan-workshop Film of Streetart.

Probeer uit, kijk wat je leuk vindt. We geven deze middag ook informatie over het Mural-project waar je je bij kunt aansluiten. De club Blind Walls Gallery komt een online-pitch geven.

INFO MURALS HOGELAND

Zoek de grootste, meest in het oog springende muur van het Hogeland en geef die als doek aan een kunstenaar.

ArtAttack, het traject Maatschappelijke Diensttijd (MDT) van KunstKerk Hogeland gaat ermee aan de slag. Jongeren vanaf 14 tot 27 jaar zijn opdrachtgever voor de kunstenaar, zij zijn verantwoordelijk voor het item dat op de muur komt. In interviews met bewoners brengen ze de verhalen van het dorp in kaart, om zo de kunstenaar inspiratie en context te geven voor een uniek kunstwerk dat past in de omgeving.

Wordt het een portret van een inwoner, een uitvergrote afbeelding van het product dat in het gebouw wordt gemaakt, kies je voor het verhaal van de buurt of gewoon, voor een bijzondere weergave van de omgeving?

De jongeren zorgen voor impact van het kunstwerk op de openbare ruimte. Zij organiseren het traject, overleggen met de eigenaar van de muur, de gemeente en de kunstenaar, doen de preparatie van de muur, regelen de PR, persberichten en socials en helpen bij de uiteindelijke uitvoering van het werk. De connectie met de buurt is belangrijk.

Voor jongeren is het een unieke kans om samen te werken met een kunstenaar van naam, zoals bijvoorbeeld murals-artist Zenkone (Robin Nas, Breda), één van de muur-kunstenaars.

De bedoeling is dat er zes blijvende muurschilderingen door het Hogeland komen, geschilderd door prominente, bekende mural-artists, in de periode van april tot oktober.

Elke maand start er een nieuwe kunstenaar en tegelijk werkt een steeds wisselende groep jongeren, o.l.v. van één van de artists aan een eigen workshop-muur.

KunstKerk Hogeland
16 februari 2022

Meer informatie?

Laatste berichten